Zsírvesztés fitt

A hatékony zsírégetés alapjai
Lehetséges-e a fogyás hasról vagy egyéb más testrészről? Létezik helyi zsírégetés? Ezekre a kérdésekre adunk választ az alábbi cikkben. Szinte mindenki szeretné megváltoztatni bizonyos testrészeit. A derékvonal, a comb, a fenék és a karok olyan közös területek, ahol az emberek hajlamosak a felesleges testzsírt raktározni.

Melyiket választod? Súlyvesztés vagy zsírvesztés?

TONED LEGS and ROUND BOOTY in 2 Weeks - 8 minute Home Workout

Önmagában mindkettő a fogyáshoz köthető, de mégis más fogalom! Érdemes velük tisztában lenned!

zsírvesztés fitt egészséges testzsírvesztés egy hónap alatt

Úgy érzed, van rajtad némi felesleg, fogynod kell. Mi az első gondolatod? El kellene kezdeni fogyókúrázni vagy diétázni, életmódot váltani. Mi lesz a cél?

zsírvesztés fitt a pálinka segíti a fogyást

Hát persze, hogy az, hogy leadj x kg-t, vagy hogy x kg-ra lefogyj. De vajon jó ez?

Pucold le magadról a felesleges zsírpárnákat ezekkel a klassz és hatékony trükkökkel! Futás után még sokáig folytatódik a zsírégetés: azok az emberek, aki hetente legalább négy órát futnak, sokkal több kalóriával számolnak le, mint azok, akik nem róják szorgosan a köröket — olvasható a Yale Egyetem Orvostudományi Karának tanulmányában. Erősíts rá az elején! Emelgess súlyokat, de lassan! Ezen felül a súlyzók használatával még több izomrostot aktiválhatsz, mintha csak gépeken edzenél.

Van-e értelme? Ez a megoldás hosszabb távon?

zsírvesztés fitt hideg levegő fogyjon

Mindjárt kiderül. Súlyvesztés Nem! Nem az a lényeg, hogy a tömegedből veszíts, hanem hogy a zsírtömegedből.

Mi a helyi zsírégetés?

Nem a súlyvesztés, hanem a zsírvesztés a zsírvesztés fitt. Nézzük, melyik mit jelent és mi kell hozzá! Súlyvesztés: csökken a súlyod, vékonyabb leszel, de a formád nem sokat javul.

Zsírt, izmot és vizet is vesztesz.

Peak GYM edzőtermek

Zsírvesztés: a súlyod nem biztos, hogy sokat változik, a formád azonban látványosan javul. Nagyrészt zsírból fogysz.

zsírvesztés fitt lglutamin fogyás

Utóbbi lassabb folyamat, de tartós, míg előbbi lehet, hogy eleinte nagy örömet okoz, mikor a mérleg egyre kevesebbet mutat, de hosszú távon nem ez lesz a jó út. Mi kell a testsúly csökkentéséhez? Edzés: Nem feltétele, intenzíven nem is sokáig bírnánk a koplalás miatt.

zsírvesztés fitt hrt fogyást okoz

Étkezés: Kevés, tápanyaghiányos. Ez eleinte gyors fogyáshoz vezet főleg vízből, utána izomból és zsírból egyarántkésőbb az anyagcsere alkalmazkodik a körülményekhez és a fogyás lelassul, majd megáll. Ez fogyás álmatlanság tünetei ördögi kör, mert ilyenkor még kevesebbet fogsz enni, még többet fogsz zsírvesztés fitt, míg a végén már szinte salátalevélen és vízen élve sem fogsz fogyni, vékonyabb, de zsíros, löttyedt leszel, az anyagcseréd pedig romokban.

Miért akarják egyesek csökkenteni a zsírokat bizonyos területeken?

Sokan esnek ebbe a hibába, de a jó hír, hogy — kemény munkával ugyan — de helyre lehet hozni. Mi kell a testzsír csökkentéséhez? Edzés: Nagy ellenállással  legyen az súly, vagy akár saját testsúly és intenzitással. Étkezés: Kiegyensúlyozott étrend megfelelő fehérje- szénhidrát- és zsírtartalommal.

További cikkeink a témában

Ha az a célod, hogy minél több zsírt veszíts, az izmaidat viszont meg akarod tartani , akkor egyrészt keményen kell edzened, hogy tudasd az izmaiddal, hogy szükséged van rájuk ha nem használod őket rendesen, úgy gondolják, nem is kellenek neked, így leépülnekmásrészt táplálnod is kell azokat az izmokat.

Konkrétan pedig a fogyás feltétele nem más, mint a kalóriadeficit, azaz, hogy kevesebb kalóriát egyél, mint amennyit elhasználsz. Ezért kell egyrészt odafigyelni az étkezésre, másrészt az edzéssel növelni tudjuk a napi energiafelhasználásunkat.

zsírvesztés fitt barátnője nem próbál fogyni

Persze ne ez legyen az edzésed első számú motivációja, hanem egy egészséges, fitt test.

Lásd még