Yasminelle fogyni

Vénás trombózis Bármilyen kombinált fogamzásgátló tabletta, többek között a Yasminelle szedése is, növeli a vénás trombózis vérrög keletkezése az erekben kialakulásának kockázatát a fogamzásgátló tablettát nem szedő nőkkel összehasonlítva.

A vénás trombózis kockázatát fogamzásgátlót szedők esetében a következők növelik: ·         idős kor, ·         ha túlsúlyos, ·         ha közeli hozzátartozójának fiatal korában vérrög volt a lábában trombózisa tüdejében vagy egyéb szervében, ·         ha műtét, illetve tartós mozgáskorlátozottság előtt áll vagy súlyos balesete volt. Fontos, hogy előre közölje orvosával, hogy Yasminelle-t szed, mivel előfordulhat, hogy abba kell hagyni a szedését.

yasminelle fogyni

Kezelőorvosa fogja megmondani, mikor kezdheti újra a Yasminelle szedését. Ez általában két héttel azután van, ha már teljesen járóképessé vált. Artériás trombózis A kombinált fogamzásgátlók szedése kapcsolatban áll az artériás trombózis egy artéria elzáródása fokozott kockázatával, pl.

yasminelle fogyni

Yasminelle fogyni artériás trombózis kockázatát fogamzásgátlót szedők esetében a következők növelik: ·         Ha dohányzik. A Yasminelle szedésekor erősen ajánlott abbahagyni a dohányzást, különösképpen ha 35 évesnél idősebb.

  • Yasminelle és a többi fogamzásgátló abbahagyása utáni tapasztalatok
  • Szlovákiában is árusítják a veszélyes fogamzásgátlókat | enfc2016.hu
  • YASMINELLE filmtabletta betegtájékoztató

Lehetséges, hogy azért fedeztek fel több esetben daganatot a tablettát szedők esetében, mert őket gyakrabban vizsgálta meg orvosuk. A kombinált fogamzásgátló tabletta használatának abbahagyását követően a mellrák előfordulása fokozatosan csökken.

Fontos a mell rendszeres vizsgálata, és amennyiben bármilyen csomót érez, keresse fel orvosát. Ritka esetekben beszámoltak jóindulatú, és még annál is ritkábban rosszindulatú yasminelle fogyni a tablettahasználók között. Szokatlan, erős hasi fájdalmak esetén forduljon az orvosához. Vérzés a menstruációs időszakok yasminelle fogyni A Yasminelle szedésének első néhány hónapja során nem várt vérzés jelentkezhet a tablettamentes héten túlmenően.

Ha ez a vérzés néhány hónapnál tovább tart, vagy néhány hónap után jelentkezik, orvosának ki kell vizsgálnia az okot. Mi a teendő, ha nem jelentkezik vérzés a tablettaszedés szünetében? Ha minden tablettát rendesen bevett, nem hányt, nem volt súlyos hasmenése, és nem szedett más gyógyszert, nem valószínű, hogy terhes.

Hogyan fogytam le 25 kilót egyszerűen/40 felett

Ha a várt vérzés kétszer egymás után nem jelentkezik, előfordulhat, hogy teherbe esett. Azonnal keresse fel kezelőorvosát. Ne kezdje el a következő csomag szedését, amíg nem biztos benne, hogy nem terhes. A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek Mindig közölje orvosával, aki Yasminelle-t ír fel Önnek, hogy milyen gyógyszereket vagy gyógyhatású készítményeket szed.

YASMINELLE kiszerelései és árai

Szintén közölje más orvossal vagy fogorvossal, aki egyéb gyógyszert ír fel Önnek, vagy a gyógyszert kiadó gyógyszerésszelhogy Ön Yasminelle-t szed.

Tájékoztathatják Önt arról, hogy kiegészítő fogamzásgátlásra van-e szüksége pl. Ide tartoznak az alábbi betegségek kezelésére használt gyógyszerek: ·         epilepszia pl. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Yasminelle??? | nlc

Ha Önnél laboratóriumi napi zsírvesztési tippek van szükség, közölje orvosával vagy a laboratóriumi szakemberekkel, hogy fogamzásgátló tablettát szed, mivel a szájon át alkalmazott fogamzásgátló gyógyszerek néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatják.

Terhesség és szoptatás Terhességben a Yasminelle tabletta nem szedhető. Ha a Yasminelle yasminelle fogyni alatt lesz terhes, haladéktalanul hagyja abba a gyógyszer szedését és forduljon orvosához.

Bármely gyógyszer szedése előtt kérdezze meg yasminelle fogyni vagy gyógyszerészét! A Yasminelle szedése szoptatás ideje alatt általában nem javasolt.

Lábléc médiacsalád

Ha a szoptatás ideje alatt szedni kívánja a tablettát, kérjük, kérje ki orvosa véleményét. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre Nincs arra utaló adat, hogy a Yasminelle használata befolyásolná a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket. A Yasminelle laktózt tejcukor tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

Hogyan kell szedni a Yasminelle-t? Minden nap egy tabletta Yasminelle-t vegyen be, szükség esetén kevés vízzel. Yasminelle fogyni tabletta étkezés közben vagy attól függetlenül is bevehető, de a tablettákat minden nap közel azonos időben kell bevennie. Egy csomag 21 tablettát tartalmaz.

Read this leaflet through carefully before you start taking this drug

Minden tabletta mellett yasminelle fogyni megtalálható a hétnek az a napja, amikor be kell venni. Kövesse a csomagon yasminelle fogyni nyíl irányát, amíg mind a yasminelle fogyni tablettát beszedte. Ezt követően 7 napig ne vegyen be tablettát. A 7 tablettamentes nap során tablettaszedési szedési szünetnek is nevezik vérzésnek kell kezdődnie. Az utolsó Yasminelle tabletta bevételét követő 8. Ez azt jelenti, hogy a következő csomagot a hét ugyanazon napján kell elkezdenie, és a megvonásos vérzésnek minden hónapban azonos napon kell kezdődnie.

Ha így szedi a Yasminelle-t, védve van a terhesség ellen azon a 7 napon is, amikor nem szedi a tablettát. Mikor kezdheti el az első csomag szedését? A Yasminelle szedését a ciklus első napján azaz a menstruáció első napján kezdje el. Ha a Yasminelle szedését a menstruáció első napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben.

További ajánlott fórumok:

Elkezdheti a szedést a ciklus Lehetőleg a korábban használt COC készítmény utolsó aktív tablettájának utolsó hatóanyagot tartalmazó tablettájának bevételét követő napon, legkésőbb azonban az előzőleg alkalmazott készítmény adagolási útmutatójában előírt gyógyszerszünet vagy placebo-időszak befejeződését követő napon kell elkezdeni a Yasminelle szedését.

A Yasminelle szedését elkezdheti, yasminelle fogyni az előző tabletta tablettamentes periódusa lejárt vagy a korábbi fogamzásgátló utolsó inaktív, hatóanyagot nem tartalmazó tablettáját követően.

Ha hüvelygyűrűről vagy transzdermális tapaszról vált át, kezdje a Yasminelle szedését lehetőleg az eltávolítás napján, de legkésőbb akkor, amikor a következő felhelyezés esedékes lenne.

Egyik napról a másikra átválthat a csak progesztogén- tartalmú tablettáról az yasminelle fogyni vagy a méhen belüli eszközről az eltávolítás napján válthat át, injekció esetében pedig, amikor a következő injekció esedékes lennede mindegyik esetben kiegészítő fogamzásgátló módszert például óvszert kell használnia az első 7 napban.

yasminelle fogyni

Kövesse orvosa utasítását. Szülés után, vagy a terhesség második harmadában történt vetélést követően  nappal kezdhető el a Yasminelle szedése. Ha több mint 28 nappal később kezdi el a szedést, úgynevezett barrier módszert például óvszert kell használnia a Yasminelle szedésének első 7 napjában. Ha a szülést követően nemi életet élt a Yasminelle ismételt szedése előtt, először meg kell bizonyosodnia, hogy nem terhes, vagy meg kell várni az első menstruációs vérzést.

Milyen típusú gyógyszer a Yasminelle és milyen betegségek esetén alkalmazható? Tudnivalók a Yasminelle alkalmazása előtt Általános megjegyzések A Yasminelle alkalmazásának megkezdése előtt olvassa el a 2.

Kérjen orvosától tanácsot, ha nem biztos benne, hogy mikor kezdje el a tabletta szedését. Nincs arra vonatkozó adat, hogy túl sok Yasminelle tabletta bevétele súlyos károsodást okozna. Ha egyszerre több tablettát vett be, hányingere lehet vagy hányhat. Fiatal lányoknál hüvelyi vérzés jelentkezhet.

Ha túl sok Yasminelle tablettát vett be, vagy tudomására jut, hogy gyermek vett be tablettát, kérjen tanácsot orvosától vagy gyógyszerészétől. Ha elfelejtette bevenni a Yasminelle-t ·      Ha 12 óránál rövidebb időt késlekedett a készítmény bevételével, a terhesség elleni védelem még nem csökkent.

Mi az idegösszeroppanás?

Vegye be a filmtablettát, amint az eszébe jut, és a fogyás csomó tablettát a megszokott időpontban vegye be. Minél több egymást követő filmtablettát hagyott ki, annál nagyobb a terhesség elleni védelem gyengülésének veszélye. Különösen nagy a teherbeesés kockázata, ha a csomag elejéről vagy végéről hagyott ki tablettákat.

Ezért az alábbi szabályokat kell követnie lásd még az alábbi ábrát is. A következő tablettákat a szokásos időben vegye be.

yasminelle fogyni

Alkalmazzon kiegészítő fogamzásgátló módszert a következő 7 nap alatt, pl. Ha a mulasztás előtti héten szexuális együttlétre került sor vagy elfelejtette a tablettamentes időszakot követően elkezdeni az újabb csomag szedését, tudomásul kell vennie, hogy a terhesség kockázata fennáll.

Újdonságok a hoxa.hu-n

Ebben az esetben forduljon orvosához. A terhesség elleni védelem nem csökkent, nem szükséges kiegészítő fogamzásgátló módszer alkalmazása.

A terhességi cukorbetegség gesztációs diabétesz kezelése Évente Évente A vérrög a véredényeken keresztül a tüdőbe juthat és eltömítheti az ereket tüdőembólia. A kockázat szintje változhat, aszerint hogy milyen típusú fogamzásgátlót szed. Beszélje meg orvosával, a rendelkezésre álló lehetőségeket.

Vegye be az elfelejtett tablettát, amilyen hamar eszébe jut, még ha ez azt is jelenti, hogy egyszerre két tablettát kell bevennie. Szedje tovább a tablettákat a szokásos időben.

A tablettamentes időszak helyett folytassa tovább a következő csomag szedésével. Valószínűleg menstruációs vérzése megvonásos vérzése lesz a második csomag beszedését követően, de jelentkezhet pecsételés vagy áttöréses vérzés is a második csomag szedése alatt.

Abba is hagyhatja a csomag szedését, és folytathatja a 7 napos tablettamentes periódussal jegyezze fel, hogy melyik napon felejtette el a tablettát.

  • YASMINELLE gyógyszer leírása, hatása, mellékhatásai :: enfc2016.hu
  • YASMINELLE filmtabletta - Gyógyszerkereső - Háenfc2016.hu

Ha az Ön fix kezdőnapján akarja a következő csomag szedését elkezdeni, 7 napnál rövidebb tablettamentes szünetet tartson. Ha a két javaslat valamelyikét követi, terhességgel szemben védett marad. Fel kell keresnie kezelőorvosát a következő csomag szedésének elkezdése előtt.

Több filmtablettáról felejtkezett el egy csomagban.

Lásd még