Rost fogyni
Mindig számolj a rostokkal, ha fogyókúrázol, hiszen segítségükkel felgyorsíthatod a fogyást.
A rost diétával könnyen, szenvedés nélkül fogyhatsz, mert csökkentik az étvágyat is. Ha elegendő mennyiségű rostot fogyasztasz, akkor egyrészt jót teszel vele az emésztésednek, felgyorsíthatod a fogyást, és közben még a méregtelenítésről is gondoskodsz.
A rostok megfelelő fogyasztása nem csupán a diéta során nagyon fontos, ám ilyenkor kiemelt jelentőséggel bír. A rostok ugyanis nagyon nagyban hozzájárulnak a jóllakottságérzés megteremtéséhez, sőt, számos más pozitív hatással is rendelkeznek.
Kellő mennyiségű folyadék fogyasztása mellett megduzzadnak, ezáltal egyrészt teltségérzetet biztosítanak, másrészt hozzájárulnak az optimális bélmozgások fenntartásához. Mi az a rost?
Sikeres fogyás rostokkal
Az élelmi rost gyakorlatilag a növények vastag sejtfalából ered, amely alapvetően komplex szénhidrát. Általánosan a legjobb rostforrások a rost fogyni kiőrlésű gabonák, melyeknek különösen magas a vízben nem oldódó rosttartalmuk.
Ilyen például a zab, árba, lenmag, gyümölcsök és némely zöldség is, mely még jelentős mennyiségben tartalmazza a rostok mindkét fajtáját. A diéta leírása A rostdiéta követése nem bonyolult, és speciális élelmiszerek beszerzését épp úgy nem igényli, mint ahogy diétás fogásokat sem kell főznöd.
Ellenben egy héten át annyi nyers, friss zöldséggel kell kiegészítened étrendedet, amennyivel csak tudod. A zöldségeket és gyümölcsöket feldolgozatlanul fogyaszd a diéta során, ellenben a különböző gabonákat, olajos magvakat, magokat és hüvelyeseket fogyasztás előtt be kell rost fogyni, hogy aktivizáld az alvó enzimeket, egyúttal megemésztésüket is megkönnyítsd.
A nyers koszttal könnyen fogyhatsz, mert ez az étrend anélkül okoz teltségérzetet, hogy túl nagy mennyiségben juttatnál kalóriát a szervezetbe.