Karcsú medence, Afar-medence

Karcsú derék és izmos fenék egyetlen gyakorlattal. Videó! - Dívány

Mózes Zsófi Így kezeljétek a pénzügyeket, hogy ne menjen rá a karcsú medence Mutatunk egy olyan gyakorlatot, amely egyszerűen elvégezhető, mégis hatékony a törzsünk erejének növelésében, a tónusos derékvonal kialakításában, farizmaink erősítésében, és még a stabilitásunkat is fejleszthetjük általa. A ferde hasizmok edzésének számos előnye van. Akik az esztétikai hozadékot keresik, azt emelik ki szívesen, hogy rostlefutásuk és oldalsó elhelyezkedésük révén karcsúsítják a derekat.

Funkcionális szempontból törzsünk izomfűzőrendszerében kiemelt helyet foglalnak el, és jelentős szerepük van —  a haránt hasizmok munkájával együttműködve — a medence helyzetének beállításában is. A medencénk karcsú medence kiemelt fontosságú terület a felsőtest és az alsó végtagjaink között az erők átvitele és a terhelés elosztása szempontjából, tehát a ferde hasizom stabilitásunk egyik kulcsfontosságú tényezője.

  1. Távolítsa el a kötény hasának zsírját
  2. Legjobb napszak a zsírégetéshez

A ferde hasizmok alapvetően törzsünk háromirányú mozgatásában vesznek részt: Gerincünk flexiója, azaz előre hajlítása: legtipikusabban a klasszikus hasprések során is ez történik, tehát a ferde hasizom azoknak is szereplője.

Laterálflexió, azaz oldalra hajlítás, törzsünk közelítése a lábakhoz. A rotáció, vagyis a gerincünk mint tengely körüli forgó mozgás létrehozása, törzscsavarással.

Gyönyörű medence minták. Tervezés és dekoráció.

Amikor kifejezetten a ferde hasizom edzéséről esik szó, leggyakrabban a csavarással végzett gyakorlatok kerülnek elő. Azonban a legütősebb képviselői azok a gyakorlatokamelyekben a rotáció és a laterálflexió együtt jelenik meg. A fitneszcélokon túl számos sportágban is kiemelt jelentősége van a ferde hasizmok megfelelő struktúrájának és működésének: nem csupán a teljesítmény javítása, hanem a gerincvédelem szempontjából is. Gondoljunk csak bármely labdás sportágra: a dobások, ütések kivitelezésében a törzs csavarásának jelentős szerepe van; de az evezős sportok is idetartoznak.

A mai Dívány-edzésben egy olyan gyakorlatot mutatunk be, amely a három tipikus funcióból egyet húz elő, ez pedig a laterálflexió.

Navigációs menü

Az oldalfekvésben végzett gyakorlatok pikantériája, hogy a gravitációnak a gerincet oldalra hajlító izmoknak kell ellentartaniuk. Ezt azonban igencsak precíziós módon viszik végbe, hiszen ha a gerinc hajlítói túlságosan bekapcsolnak hozzá, akkor előre görnyedünk, ha pedig a feszítők kapcsolnak be erősebben, akkor homorodik, ível a derekunk. Nyilvánvalóan karcsú medence túlzás sem kívánatos, tehát ez az alaphelyzet már önmagában izgalmas stabilizációs kihívást jelent.

Így végezd a gyakorlatot Oldalfekvésben helyezkedünk el. Magunk alá billentjük a medencét, bekapcsoljuk a core-t, a farizmokat.

karcsú medence súlycsökkentő fürdők BC-ben

A felsőtestünk és az egymásra helyezett két lábunk egy egyenes vonalat alkot, olyan, mintha két üveglap közé lennénk beékelve. Ezt a síkot a teljes gyakorlat során megtartjuk.

Karunkat a fejünk alatt helyezzük el. Léteznek a laterálflexiós gyakorlatoknak olyan variánsai is, amelyekben a fejet megtámasztjuk, illetve emeljük.

Ezek a nyaki gerincszakaszunk terhelése szempontjából nem túl biztonságos változatok, érdemes megfontolni, kitennénk-e magunkat egy esetleges húzódásnak, sérülésnek.

karcsú medence a tinédzser gyorsan lefogy

Másik karunk magunk előtt támaszthat, de ügyeljünk arra, hogy inkább segítő funkciója legyen, ne nehezedjünk rá a testsúlyunkkal, illetve ne dőljünk miatta előre a vállunkkal, mellkasunkkal. A térdek kinyújtva, a lábfejek pipában vannak. Ezt a síkot végig megtartjuk úgy, hogy törzsünk, mellkasunk, medencénk folyamatosan előre néz.

Meg fogjuk küldeni a tételeket, amint lehetséges. Nem garantáljuk, szállítási idő, minden nemzetközi szállítmányok különbségek miatt a vámhatóság elszámolási alkalommal az egyes országok, amelyek befolyásolhatják az idő, a csomagot.

Kilégzésre megemeljük együtt a két lábat, anélkül, hogy a bokák, térdek elcsúsznának egymásról. Figyeljük meg, milyen aktív szerepet tudnak vállalni ebben a mozdulatban a hasizmaink!

Tartalomjegyzék

Belégzésre leengedjük a páros lábat. Karcsú medence nehezítenénk a gyakorlatot, ne tegyük le teljesen a lábfejeket, hanem tartsuk meg a talaj felett, és onnan emeljünk újra.

  • Afar-medence – Wikipédia
  • SAMSUNG VR20MHUS/GE POWERbot kivételesen karcsú kialakítással - Konyhaluxnet Webáruház
  • Cincйr, tarkacsбpъ karcsъ- (Rutpela maculata) - Kбrpбt-medence ъtikцnyv
  • Éghajlata[ szerkesztés ] Forró és száraz.
  • Karcsú derék és izmos fenék egyetlen gyakorlattal. Videó! - Dívány
  • Kövér beteg és majdnem elhalt fogyás
  • Egészségügyi gazdaságok fogyás

A kívánt ismétlésszámot követően ismételjük meg a másik oldalra is. Figyeljünk az alábbiakra: Csak olyan mértékig emeljük a lábakat, hogy a gerincünk helyzete eredeti kiindulási pózban maradjon.

karcsú medence fogyás aha pillanat

Ne feszítsük a derekat, illetve ne toljuk hátra a feneket. Ne kompenzáljunk a nyakunkkalmaradjon semleges helyzetben.

Kapcsolódó termékek

Arcunk mindeközben előre néz. Nem a térdeket hajlítva emelünk, és kerüljük el azt, hogy csak a lábszárak emelgetése, tekergetése történjen a törzs oldalra hajlítása helyett. Ezen típusú hasizomgyakorlatok elképzelhetetlenek a csípő környéki izmok erősítése nélkül. A két együttesen emelt lábbal erősítjük a kis- és közepes farizmokat is, ezáltal biztosíthatjuk medencénk optimális működését, ezáltal a gerincünk ágyéki szakaszának egészségét.

BLANCO AXIA III XL 6S SILGRANIT® PuraDur® mosogatótál üveg vágólappal

A dupla láb használatából kifolyólag a belső comb izmai is erőteljesen dolgoznak. Ha gerincproblémával élünk, avagy nem vagyunk biztosak benne, hogy meglévő mozgásszervi problémánkkal végezhetjük-e a gyakorlatot, feltétlenül forduljunk edzőhöz vagy mozgásterapeutához! Várandósan vagy szülés után pedig érdemes kikérni szakember tanácsát, mielőtt a hasizomgyakorlatokba belevágnánk.

Lásd még