Fogyás öregített

fogyás öregített

hogyan lehet fogyni 6 hét alatt a b6 okoz-e fogyást

A legrosszabb dolgok, amiket férfiak mondtak szex közben - Nők mesélték el Nem is olyan rég még arról szóltak a kutatások, hogy a csökkent kalóriabevitel sikerrel veszi fel a harcot az öregedéssel és az öregedés okozta betegségek kialakulásával, azonban néhányan nem értenek egyet az eredmények értelmezésével, szerintük a koplalás kifejezetten rosszat tesz a szervezetnek. Ennek a lelassult emésztéshez van köze.

Hogyan hat a koplalás az öregedésre?

fogyni nem súly súlycsökkentő fekvenyomás

Számtalan kutatás igazolja, hogy a csökkent kalóriabevitel segíthet küzdeni a magas vérnyomás és fogyás öregített Alzheimer-kór ellen. A lassabb anyagcsere ugyanis - korábbi feltételezésekkel ellentétben - lassítja az öregedés folyamatát is. Japán Okinawa nevű szigetén legendásan magas az átlagéletkor, sokkal magasabb, mint az ország más prefektúráiban, egy nyolcvanas évekbeli kutatás pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy ez talán a lényegesen alacsonyabb kalóriabevitelnek köszönhető.

gyógyíthatja-e a zsírvesztést pcos fogyás kullananlar

Persze, a tanulmány felhívja a figyelmet arra is, hogy ebben más tényezők - mint a tiszta levegő és a mozgásban gazdag életmód - is komoly szerepet játszhatnak.

Ugyanakkor néhány kutató arra figyelmeztet, hogy a csökkent tápanyagbevitel hozzájárulhat a bőr gyorsabb öregedéséhez, a rugalmassága elvesztéséhez, valamint egyéb életminőségbeli romlásra is számítani lehet a hosszú időn át tartó koplalás következtében. Ráadásul a tartós kalóriabevitel-csökkentéssel kapcsolatos kísérletek jó részét állatokon végezték, az emberkísérletek vagy nem fedtek le elég hosszú időt, vagy analitikus jellegűek voltak, mint az okinawai, mely egy létező jelenségre próbált magyarázatot találni.

fogysz galandféreggel a pisilés lefogy

Nem lehet tehát biztosan megállapítani, hogy a koplalás meghosszabbítja az életet, és vele együtt javítja az életminőséget is. Ugyanis lehet, hogy néhány százalékos kalóriabevitel-csökkentéstől tovább él egy-két évvel az ember, de ugyanakkor ez fogyás öregített járhat a libidó csökkenésével vagy tartósan csökkent testhőmérséklettel is.

Lásd még